Mahkeme Büro Hizmetleri Programı

23.11.2023 tarihinde YÖK Genel Kurulu tarafından Adalet Meslek Yüksekokullarının kapatılmasının yanı sıra Hukuk ayrıntılı alanında yer alan ''Adalet'' ön lisans programının da mevcut öğrencilerin statülerinin ve öğrencilik hakkının korunması kaydıyla kapatılmasına karar verilmiştir. Ayrıca aynı kararda Büro Hizmetleri ve Sekreterlik ayrıntılı alanı altında ''Mahkeme Büro Hizmetleri Programı'' açılabilmesinin uygun olduğu belirtilmiştir. Bu çerçevede Adalet programı, yeni öğrenci alımına kapatılmış ve yerine YÖK’ün kararına uygun olarak Posof Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü” ile bu bölüme bağlı ''Mahkeme Büro Hizmetleri Programı" açılmıştır. Program, 2024 yılından itibaren öğrenci alımına başlayacaktır.

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü / Mahkeme Büro Hizmetleri Programı Mezuniyet Şartı
Ardahan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 45. maddesinin (1) bendinde belirtilen mezun olma şartlarını (genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2,00 olmalıdır) sağlayan ve mezuniyet için kazanılması gereken minimum 120 AKTS tamamlayan öğrenciler, bu yönetmelikte belirtilen diğer koşulları ve kayıtlı bulundukları eğitim-öğretim programları için ilgili kurullarca belirlenen yükümlülükleri yerine getirerek mezuniyete hak kazanır ve önlisans diplomasını alırlar. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
 
Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü / Mahkeme Büro Hizmetleri Programı Dikey Geçiş İmkanları
Program mezunlarının örgün eğitimde; Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerine dikey geçiş yapma imkanı bulunmaktadır.

 
Hukuk Bölümü / Adalet Programı Mezuniyet Sonrası İş Bulma Olanakları
Program, adalet hizmetlerinde ara personel ihtiyacını karşılayacak mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Mezunlar ayrıca hukuk hizmetleri sektöründe kamu ve özel sektör tarafından istihdam edilebilmektedirler.


Mahkeme Büro Hizmetleri Programı Ders Müfredatı için tıklayınız.